Meni

Reference / Stanovanjski objekti / Pasivna hiša Trnovo

Pasivna hiša Trnovo

OBJEKT: Stanovanjska hiša, P+1
TIP GRADNJE: pasivna hiša, opečna gradnja
LOKACIJA: Trnovo - Ljubljana

NAROČNIK: zaseben

LETO PROJEKTA: 2016
LETO IZVEDBE:

OGREVANA POVRŠINA: 300,00m2

PROJEKTIRANA PORABA: pod 10kWh/m2

INŠTALACIJE: rekuperacija, geosonda, sončne celice, krmiljenje: pametna inštalacija. V objektu bo ogrevan bazen.

Pri projektiranju so upoštevane zelo specifične želje naročnika, kot npr. notranji bazen v navezavi na dnevno sobo in zunanjo teraso v pritličju, zvočno ločena soba za zabave v nadstropju. Dvnevna soba bo dvoetažna in ima ločen igralni kotiček za otroke. Spalnica staršev je locirana v priličju, z lastno kopalnico, vezana na del z bazenom in savno preko prostorne garderobne sobe ter z ločenim izhodom na zasebno teraso na zahodni strani objekta. V nadstropju so otroške sobe, soba za goste ter dislocirana ter posebej zvočno izolirana posebna soba za zabave, glasbo in podobno.

Zemljišče je specifično razgibane oblike in se mu objekt tlorisno prilagaja, hkrati pa se z zastekljenimi površinami odpira na zahodno in južno stran. Dnevni del ima poleg panoramskih zasteklitev na nivoju izhoda na zunajo teraso tudi pasovne zasteklitve tik pod stropom za čimveč svetlobe. V nadstropju se uredi senčna terasa za poletne dni z lepim razgledom, ki bo locirana ob severni fasadi objekta, dostopna pa je preko zasteklitev na zahodni fasadi.

Senčila bodo krmiljena preko pametne inštalacije glede na vpadni kot sonca ter notranjo temperaturo.

Streha nad pritličjem bo v celoti urejena kot terasa oz.zelena streha, nad 2.nadstropjem pa kot ravna nepohodna streha (EPDM folija + prodec).

© 2015 Arhiforma d.o.o. Produkcija: Sloway spletne rešitve